+ Meer informatie

Rosenmöller vraagt Marijnissen "op de koffie"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - GroenLinks wil samen met de Socialistische Partij oppositie voeren tegen rechts. In een open brief aan de Socialistische Partij herroept GroenLinksleider Rosenmöller zijn al meermalen geuite verwijt dat de SP te weinig stelling heeft genomen tegen de LPF.

Volgens Rosenmöller is zijn opmerking hierover door de pers te veel "uitvergroot." Hij nodigt voorman Marijnissen van de SP uit voor een "bakkie koffie."

Rosenmöller deed zijn uitspraken maandag bij de presentatie van het verkiezingsmanifest en de kandidatenlijst van GroenLinks. Hij vond dat Marijnissen en de zijnen de LPF de afgelopen maanden "met fluwelen handschoenen" hadden aangepakt. De SP zou dit puur uit politiek-strategische overwegingen hebben gedaan en daardoor zo goed scoren in de huidige peilingen.

De SP zei over de uitlatingen van Rosenmöller dat GroenLinks de SP kennelijk tot "hoofdvijand" had verklaard. Volgens Rosenmöller is dit niet het geval. "Er is meer dat ons bindt dan wat ons scheidt", schrijft hij in de brief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.