+ Meer informatie

Staking bij Multi-Terminals beëindigd

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De wilde staking bij het Rotterdamse stukgoedbedrijf Multi-Tenninals-Waalhaven is voor; bij. De nachtploeg is om half vijf ge- woon aan het werk gegaan. De dagploeg, ongeveer 350 van de in totaal 500 werbóemers, heeft na een dag staking vervroeging van uitbetaling bereikt.

De werknemers legden maandagihorgen het werk neer omdat zij uitbetaling van hun maandloon op de 15e van elke maand eisten. ' Dit loon kregen zij tot nu toe een week later in de hand. Voortaan worden de computerbanden met de loonstroken op de 15e ingeleverd bij het bedrijf dat voor Multi-Terminals de loonadministratie voert.

Voor de stakers was dit een aanvaardbaar resultaat. Dit resultaat is tijdens overleg tussen de havenwerkgevers, verenigd in de SVZ, en bestuurders en kaderleden van de vervoersbonden FNV bereikt. De SVZ onderzoekt of ook bij andere stukgoedbedrijven dezelfde procedure kan worden gevolgd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.