+ Meer informatie

Onderzoek naar islamitische school

Amsterdam stelt visitatiecommissie in

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam stelt zelf een onderzoek in naar de islamitische basisschool As Siddieq. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gisteren meegedeeld.

As Siddieq werd onlangs, samen met 36 andere scholen met een islamitische grondslag, al onderzocht door de Onderwijsinspectie. De basisschool in de Amsterdamse Baarsjes leverde volgens het onderzoek "risico's op wat integratie betreft."

De gemeente wil op korte termijn een visitatiecommissie instellen, waarbij enkele deskundigen zich verdiepen in de gang van zaken op de school. Volgens wethouder R. Oudkerk, in de hoofdstad belast met onderwijs, ligt bij het onderzoek de nadruk op de integratie en niet op de kwaliteit van het onderwijs.

Oudkerk noemt het eerdere rapport van de Onderwijsinspectie te vaag. Nader onderzoek moet duidelijkheid brengen, zei de wethouder gisteren in de actualiteitenrubriek Netwerk. "Ik wil weten wat er aan de hand is. Wat deze school doet om de kloof tussen autochtonen en allochtonen te verkleinen."

Volgens Oudkerk mag de commissie ook de godsdienstlessen op school bijwonen. "Het schoolbestuur staat daar niet onwelwillend tegenover."

Minister Van der Hoeven (Onderwijs) onthoudt zich vooralsnog van commentaar. Ze wil binnenkort met Oudkerk praten. Van der Hoeven is wel voorstander van onderwijzers van verschillende scholen die visitaties bij collega-instellingen gaan uitvoeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.