+ Meer informatie

Poging tot moord: eis vier jaar

1 minuut leestijd

ASSEN — Tegen de 34-jarige W. T. uit Holiandscheveld is vrijdag door de officier van Justitie mr. A. Rombouts-Nieuwstraten, bij de rechtbank in Assen vier jaar gevangenisstrafmet aftrek van voorarrest geëist.

De officier achtte poging tot moord bewezen. Tegen zijn broer de 39-jarige J. T., werd wegens medeplichtigheid een jaar met aftrek van voorarrest geëist.

Verdachte W. T. stond terecht omdat hij op 9 februari met een vuurbuks geschoten zou hebben op de 25-jarige J. W. van der M. uit Hoogeveen. De schietpartij vormde het slotstuk van een vete tussen beiden over vrouwen. W. T. schoot op Van der M. vanaf de derde verdieping van een flatgebouw in Hoogeveen, waar hij met familie en vrienden op bezoek was bij zijn vriendin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.