+ Meer informatie

Anglicaanse primaat Carey hekelt „Disneyland-Kerstmis"

1 minuut leestijd

LONDEN (RTR) — De aartsbisschop van Canterbury, George Carey, is bezorgd over het „Disneyland"-karakter van het moderne Kerstfeest. „Er is een soort Disneyland-Kerstmis ontstaan dat als een deken over het werkelijke feest van de geboorte van Jezus Christus wordt gelegd", zei Carey voor de Britse televisie.

Carey, die in april dit jaar Robert Runcie opvolgde als primaat van de Anglicaanse Kerk, is er vooral bezorgd over dat kinderen door de commercie worden beïnvloed en dat zij de werkelijke betekenis van het feest niet meer zien.

Het is naar zijn mening de taak van de kerk de aandacht te vestigen op het echte Kerstfeest „beneden het klatergoud en de schone schijn". Carey prees de leuze die een der anglicaanse bisdommen verspreidt. Daarin klinkt de oproep door om de Heere Jezus een geschenk te geven met „Kerstmis: Geef Jezus een geschenk met Kerstmis: kleed je kinderen aan en neem ze mee naar de kerk".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.