+ Meer informatie

Auto verdient voorjaarsbeurt

2 minuten leestijd

De winter is weer acliter de rug. De ontberingen van de auto's, die bij elke weersgesteldheid dienst gedaan heUben, zijn weer voorbij. Koude, opspattend water, sneeuw, modder en vooral de agressieve pekel hebben echter een verwoestende werking op de auto gehad en de gevolgen hiervan moeten zo snel mogelijk bestreden worden bij een voorjaarsbeurt die men eventueel zelf kan uitvoeren.

Om de waarde van de auto te behouden is het nodig omde schade aan de lak en mogelijke roestplekjes die in de afgelopen maanden zijn ontstaan bij te werken. Daarvoor moet de auto eerst grondig schoongespoten worden. Vooral de onderkant, wielkasten en motorruimte moeten van vuil en zout worden ontdaan. Na het schoonspuiten moet er gecontroleerd worden of er beschadigingen aan de lak zijn en vooral de onderkant van de auto moet grondig bekeken worden. Want waar de zwarte beschermlaag weg is, heeft de roest vrij spel. Kleine roestplekjes worden grote en breiden zich snel uit. Alle roestplekjes moeten daarom met roestverwijderaar behandeld worden en vervolgens goed in de verf gezet.

Olieverversing

Ook de remschijven, remleidingen en handremkabel hebben erg geleden van zout en water. De elektrische bedradingen kunnen door het zout ingevreten zijn. De rubber afdichtkappen van aandrijfassen, koppelingen en spoorstangkoppen moeten gecontroleerd worden op beschadigingen en lekkage. Controleer ook of de wielophanr ging, wiellagers en schokdempers speling vertonen. Oliesporen op de schokdempers duiden op slijtage. De motor heeft een olieverversing en een nieuw oliefilter verdiend. Het luchtfilter wordt gereinigd of vervangen. Controle van de ontstekingsinstallatie en het ontstekingstijdstip kan beter aan de dealer overgelaten worden. De koelwaterslangen controleren we op dichtheid en we kijken dan meteen naar de stand van het koelwater. Tenslotte dienen we nog even te kijken naar de stand van de vloeistof in de zwaarbelaste accu en de polen en klemmen daarvan in te vetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.