+ Meer informatie

Nederlandse kapitein van hasj-schip bij Londen gearresteerd

1 minuut leestijd

LONDEN - De Britse politie heeft gisteren de Nederlandse kapitein en vier bemanningsleden van het vrachtschip .

Dit gebeurde nadat de politie op aanwijziging van de douanefunctionarissen, die het schip al een tijd in de gaten hadden gehouden, een bestelwagen aanhield bij het verlaten van het havengebied en zich in de wagen ruim een half ton hasj bleek te bevinden. Deze zat in 40 dozen en heeft een straatwaarde van 8 miljoen gulden. Bij de vier andere gearresteerden ging het om nog een Nederlander, twee Portugezen en een Joegoslaaf, maar ook over hun identiteit werd niet direct iets meegedeeld.

Volgens het scheepsinformatiecentrum Dirkzwager in Rotterdam heeft er tussen 3 en 5 november een coaster met de naam Andrea in de Rotterdamse haven gelegen. Dit schip, geregistreerd op Honduras, is op 5 november vertrokken met bestemming Colchester, de haven waar de Nederlandse kapitein en zijn bemanningsleden zijn opgepakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.