+ Meer informatie

Geen gevaarlijke plannen

1 minuut leestijd

LONDEN — Margaret liatcher keert vandaag teug van een zesdaags bezoek an de Golfstaten en SaoediLrabië. Zij is de eerste Britse remier die dit gebied beKht heeft. Functionarissen ie haar vergezelden zijn tereden over de resultaten an het bezoek.

Het onderwerp van gesprek met de loedi's waren de Palestijnen. De loedi's hopen dat de Britten hun voortterschap van de EEG gedurende de reede helft van dit jaar zullen benutn om tot een regeling van de Palestijn

De Britten hebben de Saoedische leiders er echter wel op gewezen dat zij geen initiatieven van hen hoeven te verwachten die het akkoord van Camp David in gevaar zouden brengen. Eventuele nieuwe stappen zullen niet worden genomen voordat de Amerikaanse regering haar Midden-Oostenpolitiek heeft geformuleerd en de verkiezingen' in Israël plaats hebben gehad. Van hun kant zien de Saoedi's graag dergelijke nieuwe stappen als logisch vervolg op de EEG-verklaring van vorig jaar, waarin gesteld werd dat de Palestijnen betrokken moesten worden bij besprekingen over de toekomst van het Palestijnse volk.

Met de leiders van de Golfstaten en Saoedi-Arabië heeft Thatcher ook ge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.