+ Meer informatie

Nog geen uitslagen referendums Italië

1 minuut leestijd

ROME — Bij de vijf referendums die in Italië worden gehouden heeft zondag 60 procent van de kiezers zijn stem uitgebracht. Daar de Italianen oók vandaag nog in de gelegenheid zijn te stemmen, worden de eerste computervoorspellingen niét voor vanavond verwacht. De stemlokalen sluiten om 14.00 uur Nederlandse tijd.

De vijf volksstemmingen hebben betrekking op abortus (2x), het vuurwapenbezit, een voorstel tot afschaffing van levenslange gevangenisstraf alsmede op afschaffing van een bepaling in de anti-terreurwet van 1979, die de politie toestaat van terreurdaden verdachte personen zonder beschuldiging gedurende 48 uur vast te houden. Wat abortus betreft ligt er een voorstel dat beoogt de abortuspraktijk te liberaliseren, terwijl een ander voorstel de teugels op dit gebied strakker wil aanhalen en abortus alleen wil toestaan als het leven van de moeder in gevaar is. Dit laatste voorstel heeft de steun van de katholieke kerk, en waarnemers vragen zich af in hoeverre de aanslag op paus Johannes Paulus II in het voordeel van dit voorstel zal werken. ROME Een groepje nonnen brengt hier in Rome de stem uit in het referendum over abortus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.