+ Meer informatie

Telefoonverbindingen

2 minuten leestijd

Een dagblad voor Litouwse emigranten in Kopenhagen meldde dat er in totaal acht militaire bases in Litouwen zijn, waaronder een in Vilnius. Het aantal Sowjetmilitairen in de Sowjetrepubliek wordt geschat op zeker een miljoen.

Premier Kazimera Prunskiene had verklaard dat de militaire oefeningen bij de grens met Letland en in het zuidoosten van Litouwen gewone oefeningen waren en dat er geen reden tot ongerustheid was, zo zei een andere woordvoerder van het parlement.

De telefoonverbindingen tussen Litouwen en het Westen waren gisteren en eergisteren verbroken, maar telefonisch contact tussen Moskou en Li

buitenlandse zaken vanletVa*" Alleen Sjewardnadze voor neutraliteit schaupact die zaterdag in Praag
bijeen waren om aan de vooravond van de verkiezingen in de DDR te spreken over de Duitse eenwording, zijn het niet eens geworden over de door hen gewenste status van een verenigd Duitsland — neutraal, gedemilitariseerd, of deel uitmakend van de NAVO.

Sowjetminister Eduard Sjewardnadze stond alleen in de mening dat een verenigd Duitsland geen NAVOlid mocht zijn, verklaarde een Tsjechoslowaakse woordvoerder na afloop viÈtè>3e bespreio^aSÜÏS

Zelf benadrukte Sjewardnadze in gesprekken met verslaggevers dat de belangrijkse kwestie met betrekking tot een verenigd Duitsland het niveau van bewapening was. Hij zei dat de ministers het erover eens waren dat alle staten, niet alleen een verenigd Duitsland, zouden moeten uitgaan van een defensie-doctrine, hetgeen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.