+ Meer informatie

Politie arresteert verdachten van beroving echtpaar

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De politie ïn de hoofdstad heeft twee Amsterdammers gearresteerd die ervan worden verdacht op 13 juli een Australisch echtpaar te hebben beroofd en de vrouw te hebben verkracht.

De poUtie kwam de 33-jarige E. V. en de 31-jarige F. K. op het spoor na diverse publikaties in de media en een oproep in het tv-programma Opsporing verzocht, die 70 tips opleverde. Het tweetal is al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze hebben volgens een woordvoerder van de politie geen bekentenis afgelegd.

Het Australische echtpaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 juH in de auto, die langs het Singel stond, overvallen door twee gewapende mannen. Het moest 200 Engelse ponden en 60 gulden afgeven. Daarna moest het tweetal op de achterbank van de auto plaatsnemen, die door de overvallers naar AmsterdamNoord werd gereden. De vrouw werd daar in de bosjes verkracht. Ook de man werd gedwongen om zich uit te kleden. De slachtoffers moesten in het water springen en het hoofd onder water houden. Ze wisten naar de overkant te zwemmen, klommen daar over een geluidswal en werden opgevangen door een voorbijganger, die de politie waarschuwde. De auto van het echtpaar is nog steeds niet teruggevonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.