+ Meer informatie

Bedrijven in cijfers

3 minuten leestijd

• De „normale" nettowinst van HAL Holding is in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1989 gestegen van 27.8 miljoen naar 28.8 miljoen dollar. Inclusief de boekwinst op de verkoop van de divisie Toerisme boekte HAL in de erste helft van 1989 een nettowinst van 406.1 miljoen dollar. De tweede helft van 1990 heeft ingezet met een daling van de korte-rentetarieven, waardoor de resultaten negatief zullen worden beïnvloed. Daarnaast zegt het bestuur te hebben gekozen voor een behoudender beleggingsstrategie, tegen de achtergrond van de verzwakkende economie in de VS en de groeiende onzekerheden op de kapitaalmarkten. • Het directe beleggingsresultaat van Wereldhave (onroerend goed) is over de eerste helft van dit jaar uitgekomen op ƒ 49,8 miljoen (ƒ 4,.34 per aandeel), tegen ƒ 53,8 miljoen (ƒ 4,91 per aandeel) over dezelfde periode van 1989 (na correctie voor 2 procent agiobonus over 1989). Naar Wereldhave gisteren verder heeft meegedeeld, wordt een tussentijds dividend van ƒ 4,25 per aandeel uitgekeerd, vergeleken met ƒ 4,75 vorig jaar. • Het detailhandelsconcern Macintosh (Kwantum, Superconfex, Halfords. Piet Klerkx) heeft in het eerste halfjaar een klein verlies geleden van ƒ 1,9 miljoen (eerste helft vorig jaar winst ƒ 3,1 miljoen). De omzet is met 3,6 procent gedaald tot ƒ 498 miljoen. Vereenigde Glasfabrieken heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van ƒ 15.5 miljoen. Dat is ƒ 2.3 miljoen meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met ƒ2,2 miljoen tot ƒ21,9 miljoen. De omzet groeide met f 7,4 miljoen tot ƒ 255 miljoen. • Het textielconcern Gamma Holding heeft in de eerste helft van dit jaar beter gedraaid dan verwacht en dat blijft waarschijnlijk het hele jaar zo. De nettowinst na belasting was in de eerste zes maanden ƒ .33.3 miljoen, ruim 16 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Verwacht was een stijging van 10 procent. Koninkrijke Van Besouw (tapijt, kunststoffen) heeft in de eerste helft van dit jaar 23 procent meer verdiend dan in dezelfde periode van vorig jaar. De nettowinst steeg tot ƒ 0,8 miljoen en voor geheel 1990 verwacht de directie een verdere stijging. • De vastgoedonderneming Breevasf heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettobedrijfsresultaat geboekt van ƒ 1.2 miljoen. In de eerste helft van 1989 was dat ƒ 3,6 miljoen. De directie verwacht aan het einde van het jaar een bedrijfsresultaat van ƒ 5,7 miljoen, vrijwel gelijk aan 1989.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.