+ Meer informatie

Vogelpest bedreigt pluimveesector

1 minuut leestijd

GROESBEEK - Is voor de varkensmarkt de blaasjesziekte een bedreiging, voor de pluimveesector is dat de pseudovogelpest. Beide hebben aanleiding gegeven tot stringente maatregelen van de kant van de veterinairen.

Vrees voor verdere verspreiding bestaat en betekent een bedreiging voor de evenals de varkenssector sterk van de export afhankelijke sector. Mede door de goede eierprijzen is het aanbod van oude kippen matig, mede waardoor de prijzen opliepen. Voor de zware kuikens liepen de prijzen terug.

De VHVP heeft voor de week vanaf 24 september de volgende prijzen vastgesteld in guldens per kilogram levend, inclusief btw: slachtkuikens, lichte courante 1,80-1,85 gulden (minus 7 cent); zware 1,85-1,90 gulden (onveranderd); slachtkippenprijzen alle 10 cent omhoog: witte tot 2000 g 0,70-0,75 gulden; bruine tot 2300 g 0,74-0,79 gulden; bruine, zwaarder dan 2300 g 0,79-0,84 gulden; slachtkuikenmoederdieren 1,18-1,23 gulden (plus 5 cent).

De basiscontractprijs blijft onveranderd 1,72 of 1,7080 gulden voor ondernemers die gebruik maken van de landbouwregeling; dit alles voor kuikens 1600 inclusief btw. De vrije prijs van broedeieren ligt boven de contractprijs, die van eendagskuikens ligt daar beneden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.