+ Meer informatie

[Geen medewerking aan aanleg LPG-terminal

GS Zuid-Holland:

2 minuten leestijd

P DEN HAAG — GS van Zuid-Holland zijn, gezien de opstelling van de regering, nu I niet bereid verdere medewer-

king te verlenen aan de vestiging van een LPG-terminal in Europoort.

Medewerking van de provincie is alleen nog mogelijk, zo heten GS donderdagavond weten, als er duidelijke garanties zouden komen voor aanleg van een pijpleiding van Europoort naar MoerdiJK of verder naar het achterland. Daarop lijkt echter, aldus GS, niet veel kans te bestaan. Een regeringsdelegatie heeft woensdag in een bespreking met de provincie Zuid-Holland, Rotterdam en Rijnmond laten weten dat grootschalige aanvoer van LPG niet alleen via Europoort zou mogen, maar ook via Vlissingen. Andere terminals werden niet bij voorbaat uitgesloten.

GS van Zuid-Holland wijzen er op dat zij vóór concentratie van grootschalige aanvoer van LPG in Europoort IS in verband met de veiligheid. Voor afvoer van LPG zou zo snel mogelijk een pijpleiding moeten worden aangelegd van Europoort naar Moerdijk (Shell).

Verandering

Shell heeft er — gezien de marktomstandigheden — van afgezien de LPG voor de eigen industrie in Europoort te gebruiken. Het bedrijf wil zich op doorvoer van het gas gaan richten. De provincie. Rijnmond en Rotterdam vinden dat daarvoor een pijpleiding moet komen. Het overleg met Shell-BP daarover was al in een ver gevorderd stadium, aldus GS.

Door de opstelling van de regering om meer dan één terminal toe te staan, achten GS de spoedige aanleg van een pijpleiding vrijwel verkeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.