+ Meer informatie

De geestelijke groei van de gemeente

2 minuten leestijd

De rede over „de geestelijke groei der gemeente” door prof. dr. W. H. Velema uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar aan de Theologische Hogeschool der Christelijke Gereformeerde kerken te Apeldoorn op 22 september 1966 is reeds in druk verschenen, bij de uitgever J. H. Kok N.V. te Kampen. Gaarne wekken wij de ambtsdragers op er kennis van te nemen. De inhoud heeft zeker ook voor hun arbeid in de gemeente practische betekenis.

Rechtvaardiging en heiliging in de theologie van deze tijd.

Bij de overdracht van het rectoraat van de Theologische Hogeschool te Apeldoorn heeft prof. dr. J. van Genderen vorig jaar een rede gehouden over „Rechtvaardiging en heiliging in de theologie van deze tijd”. Deze rede is thans in brochurevorm uitgegeven door de firma Buyten en Schipperheyn te Amsterdam.

Prof. van Genderen behandelt in verband met zijn onderwerp o.a. de inzichten van Barth, Küng, Bultmann en Tillich, die zover van invloed zijn op het moderne denken in de kerken. Ook deze rede is actueel, een lezing in bredere kring zeker waard.

De brochure is voor relaties van de Theologische Hogeschool (daar behoren ambtsdragers uiteraard ook toe) aldaar te bestellen tegen de gereduceerde prijs van ƒ 1,90. De normale prijs van de boekhandel bedraagt ƒ 2,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.