+ Meer informatie

Minder busritten in het noorden welke gevolgen

1 minuut leestijd

GRONINGEN — In de noordelijke provincies is een onderzoek gestart naar de sociale gevolgen van de verschraling van het streekvervoer. In verband met de bezuinigingen zullen met ingang van de nieuwe dienstregeling op 31 mei diverse busritten met weinig passagiers vervallen.

Tot en met 12 rtiei worden de passagiers van de bussen, die moeten verdwijnen, geënquêteerd om na te gaan hoe groot hun afhankelijkheid van juist deze busritten is. Enige tijd na de ingang van de nieuwe dienstregeling zullen dezelfde mensen opnieuw worden benaderd om hun aanpassingsproblemen na het vervallen van de busritten te meten. Het onderzoek is een gezamenlijk project van de streekvervoermaatschappij FRAM en GADO, de provincies Groningen en Friesland, en de TH Delft. Aan de orde komen vragen als: „Wat betekent het uitvallen van een bus voor de gebruikers ervan zoals mensen zonder auto, met name bejaarden en bewoners van kleine dorpen?"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.