+ Meer informatie

Turken mogen nog in pension blijven

Gemeenteraad 's-Gravenzande:

1 minuut leestijd

'S-GRAVENZANDE— Er zal een speciale raadsvergadering worden gehouden over de aankoop van het pension „Ankara" door de gemeente. Men mag niet tot ontruiming overgaan voordat er vervangende woonruimte voor de daarin wonende Turken is gevonden. De Stichting personeelsvoorziening Westland, die eigenaar van „Ankara" is, zal zelf voor een oplossing moeten zorgen.

Deze eis stelde de raad dinsdagavond in haar vergadering die daarmee de bewoners van „Ankara" in bescherming nam. De Turken die in zwijgend protest de pubieke tribune en de gang van het stadhuis bevolkten toonden zich zichtbaar opgelucht. De raad zal in de volgende vergadering met het voorstel akkoord gaan als b en w garanties van de stichting hebben gekregen over de herhuisvesting van de Turkse werknemers. Volgens burgemeester J. van Prooijen had er een verkeerde gedachte bij de Turken postgevat door foutieve kranteberichten. De uiterste verkoopdatum is weliswaar per 1 mei a.s. maar de bewoners is daarmee de huur nog niet opgezegd.

Van Prooijen onderstreepte wel de noodzaak van sloop van het gebouw voor het aanleggen van parkeerplaatsen. Het dient een tweeledig doel zei hij. Het ondersteunt de middenstand en het versterkt het aanzien van het centrum van het dorp met het nieuwe stadhuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.