+ Meer informatie

Zuidelijke Baptisten steunen politiek van president Bush

1 minuut leestijd

WASHINGTON (EPD) - De Zuidelijke Baptisten, de grootste protestantse kerk van Amerika, steunen het beleid van president Bush in de Golfoorlog. Amerikaanse soldaten in de Golf en hun thuisfront kunnen dan ook rekenen op de „vaste ondersteuning" van de 15 miljoen protestanten.

In een gisteren gepubliceerde brief roept de voorzitter van de kerk, Morris Chapman, alle christenen op tot gebed om „goddelijke leiding voor president Bush en andere hoge regeringsfunctionarissen". Volgens Chapman heeft Bush met veel energie gewerkt aan een diplomatieke oplossing van het conflict.

Chapman bidt voor een spoedig einde aan de oorlog en een snelle en behouden terugkeer van „onze verwanten die ons land en de belangen van alle vrije mensen dienen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.