+ Meer informatie

Theater Delft schuift stukje op

1 minuut leestijd

DELFT — Het nieuwe stadstheater in Delft zal niet worden gebouwd aan het Achterom. De raad besloot gisteren de bouwlocatie zo'n twintig meter op te schuiven naar het oosten, richting busstation. Daardoor kan de doorgang Zuiderstraat/Asvest-Achterom openblijven. Ook kunnen de vijf huizen op de hoek van het Achterom blijven staan.

Eerder dit jaar besloot de Delftse raad dat het theater op de hoek van Achterom en Zuiderstraat zou moeten komen. Dat had tot gevolg dat de doorrijroute zou worden geblokkeerd. In de vergadering van eind september moest de raad kiezen uit de twee overgebleven plannen voor het theater. Daarbij werd uitgebreid gediscussieerd over de afsluiting van de doorgang voor het verkeer. Omwonenden en winkeliers tekenden protest aan tegen afsluiting. Toen bleek dat de protesten tot jarenlange, procedures zouden kunnen leiden, stelde het college na drie maanden „zorgvuldig onderzoek" voor de plek voor het theater te verschuiven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.