+ Meer informatie

Onverwacht

1 minuut leestijd

LA PAZ — President Luis Garcia Meza van Bolivia heeft dinsdag onverwacht aangekondigd dat hij op 17 juli zijn ambt zal neerleggen. Het leger moet dan een opvolger aanwijzen. Garcia Meza is vorig jaar op 17 juU bij een bloedige staatsgreep aan de macht gekomen.

De bekendmaking van zijn aftreden komt nadat het afgelopen weekend een deel van de strijdkrachten een mislukte greep naar de macht deed. De leider van die coup-poging, kolonel Emilio Lanza, gaf zich maandag over aan de autoriteiten toen bleek dat de putsch op onvoldoende steun binnen het leger kon rekenen.

Generaal Garcia Meza gaf geen reden voor zijn aftreden. Wel zei hij dat de eerste fase van de „nationale wederopbouw" nu is voltooid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.