+ Meer informatie

Politie Almere lost 25 misdrijven op

1 minuut leestijd

ALMERE - Buurtbewoners op de Vrijmarkt in Almere hebben zatenlagnacht een jongeman aangehouden en overgedragen aan de politie. De man werd betrapt by een poging tot diefstal van een auto. Naar aanleiding van het onderzoek dat daarop volgde, werden negen medeplichtigen aangehouden en konden 25 misdrijven worden opgelost. Eerder die nacht was de jongeman er met twee van de verdachten in geslaagd een auto te stelen in AlmereStad. In negen andere auto's was ingebroken. Deze drie verdachten bekenden een groot aantal misdrijven. Bij hun activiteiten waren ze geholpen door zeven anderen, die later konden worden aangehouden en verhoord.

In totaal zijn 25 misdrijven opgelost, die gepleegd werden in Almere en Amsterdam. De ontvreemde voorwerpen -voornamelijk auto's en bromfietsen- zijn voor het grootste deel teruggevonden, maar de schade aan voertuigen en voorwerpen loopt in de tienduizenden guldens.

Het tiental, in leeftijd variƫrend van 15 tot 21 jaar, zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Een van de verdachten was een dienstplichtig militair. Het op hem gerichte onderzoek werd in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee verricht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.