+ Meer informatie

Barbecuen in de winter

3 minuten leestijd

Na "Eigentijds Barbecuen" heeft de Belgische chef-kok Peter de Clercq een tweede boek over deze culinaire activiteit geschreven. Peter de Clercq: "Het zou jammer zijn enkel in de zomer van de smaak van geroosterde vis, vlees of groenten te genieten. Is er iets gezelliger dan verzamelen rond het kampvuur met een mand vol kastanjes of knus samentroepen voor het haardvuur met een heerlijk wildstoofpotje in het vooruitzicht en een goed glas wijn in de hand?" Daarom heeft de chef-kok "Grill & barbecue voor alle seizoenen" geschreven. Tijdens het wereldkampioenschap barbecue in Zuid-Afrika maakte de auteur kennis met stoofpotjes op de grill, een voor hem onbekende techniek. In de recepten duikt regelmatig een stoofpotje op en is er onder meer aandacht voor de tafelgrill, een huiskameralternatief voor de barbecue. Het goed verzorgde boek is verdeeld in vijf hoofdstukken: vis, vlees, vegetarisch, wild en desserts. De gerechten zien er mede dankzij de grote kleurenfoto's aantrekkelijk uit. Het is wel een boek voor de echte liefhebbers van de grill: de ingrediënten die in de recepten gebruikt worden, heeft de doorsnee Nederlander niet in huis.

N.a.v. "Grill & barbecue voor alle seizoenen", door Peter de Clercq; uitg. BZZTôH, 's-Gravenhage, 2002; ISBN 90 5466 811 3; 120 blz.; 20.

Pindasite

Voedingskundige adviezen, recepten, wetenswaardigheden: de website van het Informatiebureau Amerikaanse Pinda's geeft allerlei informatie. Zowel diëtisten als particulieren vinden op www.peanutsusa.org.uk/nn2 antwoorden op uiteenlopende vragen. Bovendien kunnen bezoekers hun lekkerste pindarecepten naar de site mailen. De meest verrassende recepten worden op de site geplaatst. Ook enkele fabels over het nootje worden op de website ontzenuwd. Zo groeien pinda's niet aan een boom, maar zijn het peulvruchten.

Veilige vitrinekast

Woonwarenhuis Leen Bakker verwerkt in zijn vitrinekasten en salontafels alleen veiligheidsglas. Dit valt bij een ongeluk in duizenden stukjes uiteen. Daardoor ontstaat een hoop rommel, maar komen volgens het woonwarenhuis ernstige snijwonden en bloedingen bij een ongeluk niet of nauwelijks voor. De eendeursvitrinekast (176x38x33 centimeter) met vier glazen legplanken kost 79,99 euro, een tweedeurskast (176x68x33 centimeter) 119 euro. De deuren van beide vitrinekasten zijn opgehangen aan drie scharnierpunten, wat de kwaliteit en de veiligheid volgens de fabrikant extra waarborgt.

Europese KadoBon

Geld is als verjaardagscadeautje vaak wel welkom, maar niet zo leuk om te geven. De Hilversumse ideeënman Carl Schipper heeft daar wat op gevonden. De Europese KadoBon is een soort voucher waarin de gever een eurobiljet naar eigen keuze plakt. Je koopt de kadobon met bijpassende envelop, plakt het eurobiljet dat je wilt geven vast op de tape in de bon (het bedrag is zichtbaar in het uitgespaarde venster) én je hebt een origineel kado-idee. De kadobonnen zijn te koop bij de postkantoren in Nederland.

Woondrôme Wijchen

Sinds eind vorige maand is er in Wijchen, vlak bij de plaats waar de A73 en A326 onder Nijmegen elkaar kruisen, een nieuw complex -volledig georiënteerd op wonen- te vinden. In Woondrôme Wijchen vindt de bezoeker geen individuele winkels, maar een in elkaar overlopende presentatie van de veertien bedrijven die er gevestigd zijn. Het adres is Nieuweweg 303 in Wijchen. Voor meer informatie: 024-6491149 of www.woondrome-wijchen.nl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.