+ Meer informatie

C.F.S.R

2 minuten leestijd

We willen even wijzen op het bestaan van de Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato, d.w.z. Studentenvereniging op Gereformeerde Grondslag.

Zij heeft als grondslag de Heilige Schrift en aanvaardt als daarop gegrond de Drie Formulieren van Enigheid. Zij is van belang voor studenten aan universiteit of hogeschool. Daar komt men terecht in een andere omgeving dan waarin onze jongens zijn opgevoed. Er komt dan kritiek op hen en hun levenshouding, wanneer zij hun opvoeding niet willen verloochenen. Er komen vragen op ethisch, maatschappelijk en kerkelijk terrein op hen af. Het is dan prettig deze problemen te kunnen bespreken met mede-studenten, bij wie deze problemen ook leven. Door een lidmaatschap van de C.S.F.R. kan men de band met het thuisfront bewaren. Bovendien worden er contacten gelegd met studenten van andere studierichtingen. De vereniging heeft ongeveer 300 leden, die afkomstig zijn uit de rechtervleugel van de Gereformeerde Gezindte. Er is een bijbelkring, waar een gedeelte uit Gods Woord wordt besproken. Verder kan men kiezen uit verschillende andere kringen. Ook worden er lezingen van allerlei aard gehouden door leden en gastsprekers van buiten de C.F.S.R. Het is een studievereniging, waarbinnen persoonlijke kontakten en gezelligheid erg belangrijk zijn. Zij wil de gereformeerde beginselen bestuderen en bewaren. Men kan het eerstejaarsnummer van het blad „De Civitate” aanvragen en kontakt opnemen o.a. bij Mart Sinke, Theemsdreef 394, Utrecht, tel. 030 - 616193 (landelijk propagandakommissaris).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.