+ Meer informatie

Economisch kort

1 minuut leestijd

• De divisie grafische systemen van de VRG-groep (papier- grafische- en kantoorsystemen) heeft het resultaat over 1991 sterk negatief beïnvloed. Het bedrijfsresultaat van deze divisie daalde van ƒ 53,9 miljoen in 1990 tot ƒ 37,6 miljoen vorig jaar.

• Randstad Holding heeft in 1991 zijn nettowinst met 6 procent zien stijgen van ƒ 92,9 miljoen tot ƒ 98,5 miljoen. Het bedrijfsresultaat verminderde echter van ƒ 140,4 miljoen tot ƒ 138,8 miljoen als gevolg van lagere marges en de opening van nieuwe vestigingen.

• International Flavors and Fragrances (producent van geur- en smaakstoffen) gaat de produktie van aromatische chemicaliën in de Tilburgse vestiging beëindigen. Hierdoor zullen 175 arbeidsplaatsen komen te vervallen, voornamelijk in Tilburg.

• De nettowinst van het voedingsconcern Wessanen is vorig jaar met 20 procent gestegen van ƒ87,8 miljoen tot ƒ 105,6 miljoen. De netto-omzet bedroeg ƒ 3,9 miljard tegen ƒ 3,7 miljard in 1990. Alle divisies leverden een hogere bijdrage aan het bedrijfsresultaat. De stijging van het bedrijfsresultaat van de Europese activiteiten was in het bijzonder het gevolg van de goede gang van zaken bij de zuivelen de ontbijtprodukten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.