+ Meer informatie

"Gekrookte Riet" vergadert over kerkvoogdij

1 minuut leestijd

GARDEREN - In hef hervormde verenigingsgebouw in Maartensdijk (Utrecht) wordt op 7 september, van tien uur tot half vier, een openbare ambtsdragersbijeenkomst gehouden.

Naast ambtsdragers van kerkeraden en evangelisaties worden speciaal kerkvoogdijen van hervormd gereformeerde gemeenten uitgenodigd door de organisatoren uit de kring rond het blad "Het gekrookte Riet". Ds. J. G. van Loon uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk spreekt over de problematiek van de kerkvoogdij en de relatie met Samen op Weg.

Het comité van verontruste kerkvoogdijen, W. van den Brink, kerkvoogd te Putten, M. Muis, scriba te Doornspijk en E. Pater, presidentkerkvoogd te Lunteren, is deze dag eveneens aanwezig om vragen te beantwoorden.

De heren Muis en Pater zullen een korte inleiding houden over de scheiding van het ambt en het kerkvoogdijschap en de ontwikkelingen rondom het beheer en de verontrusting onder de kerkvoogdijen, mede in verband met het Samen-op-Wegproces.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.