+ Meer informatie

Bezuiniging (II)

1 minuut leestijd

Een heel ander vorm van bezuiniging wordt beschreven in "Energie en milieutechnologie". Nagegaan werd wat de milieu- en economische gevolgen zijn van een aanpassing van van verpakkingsmaterialen. Wat gebeurt er bij voorbeeld als de maten van de folieverpakking van vleeswaren worden teruggebracht? En dat kan gemakkelijk. Voor Meester bv, de vlee^warenleverancier van Ahold, komt het uiteindelijk neer op een economisch voordeel van 1,5 miljoen gulden per jaar. Ook de winst in de grondstofwinningsfase, de produktiefase en de afvalfase is aanmerkelijk. Blijft de hamvraag of de omzet gelijk zal blijven als de verpakking kleiner is. En dat bepaalt de consument.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.