+ Meer informatie

Bührmann wekt zelf energie op

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — BührmannTetterode heeft in 1980 een energierekening gepresenteerd gekregen van ruim ƒ50 miljoen. In verband met de grote behoefte aan warmte in het produktieproces van de papier- en kartonfabrieken acht de Raad van Bestuur eigen energie-opwekking, waarbij gebruik wordt gemaakt van intallaties gebaseerd op een koppeling van warmte en kracht (VVVVK-installaties), het meest efficiënt.

Ook de overheid is zich inmiddels bewust van het grote belang van de warmtekracht koppeling. Voor Bührmann-Terrerode liggen hier grote mogelijkheden en er is dan- ook een programma opgesteld van circa ƒ50 miljoen om een besparing van circa ƒ 12 miljoen per jaar te bereiken op basis van de prijzen van 1980/1981.

In één van de BT-kartonfabrieken wordt al een deel van de elektriciteitsbehoefte gedekt door eigen opwekking. Bij een tweede kartonfabriek zal een WWK-installatie in de loop van dit jaar in bedrijf komen en voor Papierfabriek Roermond is een installatie in voorbereiding.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.