+ Meer informatie

Verpleegkosten

2 minuten leestijd

Onze dochter van l^ wordt ingevolge de awhz in een tehuis verpleegd. Nu kregen wij een rekening voor nieuwe vloerbedekking. Kan die niet uit depot van awbz betaald worden? Antwoord: De awbz is, zoals de naam reed^zegt, een algemene wet tegen het risico van bijzondere ziektekosten, zoals in dit geval het verblijf in een inrichting. Het gaat niet om de totale kosten van levensonderhoud en er zal derhalve wel een eigen bijdrage verschuldigd zijn. De kosten van een vloerbedekking in het gebouw behoren naar onze mening echter duidelijk tot de kosten van het verblijf in de inrichting en deze kunnen dus onzes inziens niet apart in rekening worden gebracht. Wij raden u aan, u te wenden tot het zogenaamde Verbindingskantoor dat bij die inrichting behoort. Het adres daarvan moet vermeld staan op de opnamemachtiging. U kunt het uiteraard ook opvragen bij de telefoniste van het instituut. Omdat in Nederland geen hangende geraniums aah balkons te zien zijn, vermoedden wij dat deze bloemen het bij ons niet zo goed zouden doen als in Zwitserland. Maar in Duisburg ontdekten wij onlangs ook veel van die bloemen en het klimaat daar heeft veel weg van het onze. Kan het hier dus ook? En zijn die planten hierin tuincentra te koop? Antwoord: Gelukkig doen hanggeraniums het ook in ons land, al hebben ze hier meer last van de zee(wind) dan in het dichtbebouwde Ruhrgebied. Als u in een goed gesorteerd tuincentrum of half mei op in vele plaatsen te houden geraniummarkten rondkijkt, zult u zeker mooie exemplaren van de gezochte Pelargonium peltatum aantreffen. Laat u Maastricht Museum is vijf maanden lang een tentoonstelling te zien over de Mosasaurus of Maashagadis, waarvan de eerste fossielen in 1764 in de Sint Pietersberg zijn gevonden. Nunspeet — Morgen wordt er in het bezoekerscentrum Zandenbos van Staatsbosbeheer de tentoonstelling "Het Przewalski-paard" geopend. Het przewalskipaard is het enige nog in leven zijnde wilde paard. Het bezoekerscentrum aan de Eperweg 132 is geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Nijmegen — Morgen en Tweede Paasdag wordt in de Jan Massinkhal (Gofferthal) een oldtimerbeurs gehouden. De hal is op zaterdag geopend van 14.00 tot "Van Snoeren en Palmetten" is de titel van de foto-expositie in Kasteel-Museum Sypesteyn te Nieuw-Loosdrecht. De tentoonstelling, die tot en met 31 mei is te bezichtigen, gaat over historische fruitrassen en de verschillende boomvormen waarin ze werden gekweekt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.