+ Meer informatie

Ontgraving Krimpen afgerond

2 minuten leestijd

KRIMPEN A/D LEK — Bij de ontgraving onder twee woningen in de nieuwbouwwijk Neptunushof in Krimpen aan de Lek zijn de afgelopen week circa veertig 200 liter vaten gevonden. De vaten waren gedeeltelijk leeg en voor een ander deel gevuld met verfpasta en poetslappen. Geen der vaten bevatte pure oplosmiddelen uit de verfindustrie, waardoor onder andere de grote bodemverontreiniging in Lekkerkerk is veroorzaakt.

Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Krimpen donderdagmiddag meegedeeld. De ontgraving heeft ruim drie dagen in beslag genomen. Tot halverwege volgende week is men nog bezig met het aanvullen van de grond met het zogenaamde „flugzand" en het weer aansluiten van de energievoorzieningen. opgegaan in het één of andere concern. Diverse concerns worden door de overheid gesteund, wat uiteraard concurrentievervalsend werkt. En dat terwijl de concurrentie in deze branche toch al scherp is. Adjunctdirecteur J. C. Koppejan, een achterkleinzoon van Arie Tamse en deze maand een halve eeuw bij het bedrijf in dienst, voegt eraan toe: „Subsidie aanvragen is het laatste wat wij doen".

Wat de toekomst van het bedrijf betreft, heeft directeur De Viet goede moed dat men zich door de algehele economische malaise heen zal slaan. Vroeg of laat zal de bouw toch weer aantrekken en bovendien komen er nieuwe markten in zicht. De Vliet: „Op dit moment is de toepassing van energiebesparende apparatuur in veel gevallen nog niet interessant omdat de investering zich niet terugverdient. Dat kan echter snel veranderen door de alsmaar stijgende energieprijzen. Het zal voor ons opnieuw een kwestie zijn van tijdig inspelen op nieuwe ontwikkelingen". GOES — Een luchtfoto van het bedrijf Tamse BV in 's Heer Aréndskerke (gemeente Goes).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.