+ Meer informatie

Bolivia terug in Andespact

1 minuut leestijd

LA PAZ — De militaire regering van Bolivia heeft woensdag besloten weer lid te worden van de economische gemeenschap van de Andeslanden. Na de militaire staatsgreep en-overneming van de macht door generaal Luis Garcia Meza was het lidmaatschap opgezegd en waren de partners beschuldigd van inmenging in de interne zaken van Bolivia.

De vertegenwoordigers van het Andespact die zich in La Paz ophouden, hebben de terugkeer van Bolivia verwelkomd en een belangrijke stap op de weg naar integratie in het gebied genoemd. Tot het Andespact behoren nu Bolivia, Ecuador, Columbia, Peru en Venezuela. Chili is ruim een jaar geleden uitgetreden.

Intussen maakte in Lima in Peru de verbannen ex-president'van Bolivia, mevrouw Lidia Gueiller, bekend dat zij een politiek front wil vormen, „om de dictatuur in Bolivia ten val te brengen".

Mevrouw Gueiller eiste het vertrek van president Garcia Meza, „om de weg naar democratisering vrij te maken". Gueiller werd op 17 juli 1980 afgezet en woont tegenwoordig in Parijs. Ze is in Lima op bezoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.