+ Meer informatie

Christelijke Mavo in Elburg geopend

Einde aan langdurig ruimtegebrek

2 minuten leestijd

ELBURG — Gisteren (woensdag) werd het nieuwe gebouw van de Christelijke School voor Mavo door wethouder Huisman, tevens voorzitter van het schoolbestuur, geopend. Dit geschiedde door het symbolisch overhandigen van een sleutel in de ruime aula van het schoolgebouw.

In zijn toespraak ging de voorzitter in op het verleden van de school in Elburg. In 1940 werd een ULO-school opgericht. Er werd les gegeven in gymzalen. In 1954 werd een nieuw schoolgebouw geopend. Dit gebouw heeft men enkele maanden geleden verlaten om in het huidige te trekken. „Al vanaf het grijze verleden heeft de school te kampen gehad met ruimtegebrek". „Daaruit blijkt dat er altijd groei in de school heeft gezeten tot nu", aldus de heer Huisman.

Uiteraard sprak de heer Huisman de nodige dankwoorden aan diverse personen en instellingen ,,het blijft echter vanmiddag niet alleen bij dankwoorden, wij hebben gemeend iets te moeten doen voor de anderen die het niet zo goed hebben als wij. Onder de titel „Wij een school - zij een school" is een actie gestart om te komen tot de bouw van een school in Haïti."

Sleutel

Ook stond de voorzitter stil bij het symbool dat de sleutel uitdrukt. Naast enkele andere symbolische toespraken sprak hij de wens uit dat de sleutel voor de leerlingen de ingang mag openen tot Gods Woord. „Dit houdt een opdracht in voor ons allemaal. Ieders werk kan niet vrijblijvend worden gedaan. Dat wij daarop mogen hopen dat Hij voor ons zal zijn, zoals de naam van de school is „Rehoboth"." Hierna overhandigde hij de sleutel aan de directeur van de school, zijn naamgenoot, drs. E. Huisman.

In zijn rede wees drs. Huisman op enkele kunstwerken die in de aula waren opgesteld. Hierin waren uiteenvallende lichtbundels te zien. „Op deze school staan de kinderen op het breekpunt, ze moeten dan kiezen. Het is de taak van de school om ze de goede weg te wijzen. We zullen trachten onze kinderen van uit Zijn liefde de weg te wijzen. Dat kan alleen als we de Ander uitnemender achten als wij zelf", aldus de heer Huisman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.