+ Meer informatie

Ochtendhumeur

1 minuut leestijd

„Soms duurt het ochtendhumeur van het onderwijs de hele dag", zo begint staatssecretaris Wallage van onderwijs zijn laatste column voor de vakantie in het ministeriële blad Uitleg. „Op de boerenstand na ken ik geen bevolkingsgroep die zo hartstochtelijk de eigen misère kan etaleren. Niet als je op school een werkbezoek brengt. Dan toont iedereen met trots wat het team kan. Maar zodra men standsgewijs in een rokerig zaaltje zit bevat de agenda slechts taai • ongerief. Net alsof miljoenen jonge mensen in ons onderwijs niet een prima opleiding krijgen en alsof honderdduizenden onderwijsgevenden niet ook vaak plezier in hun werk hebben. Maar goed, alles kan altijd beter, dat begijp ik. De omslag van „het gaat niet goed" en „zo gaat het beter" is niet gemakkehjk te maken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.