+ Meer informatie

Politieoptreden inzet demonstratie

1 minuut leestijd

EINDHOVEN — Ongeveer vijfhonderd mensen hebben zaterdagmiddag in Eindhoven gedemonstreerd tegen het politieoptreden van de afgelopen maanden.

De kritiek richtte zich met name op het inzetten van scherpschutters bij pntruimingsacties in Amsterdam, het inslaan op demonstranten bij de kerncentrale Dodewaard, de actie rond de Piersonstraat in Nijmegen, het gewelddadig beëindigen van de demonstratie tegen de abortuswet bij het Binnenhof in Den Haag en het preventiet aanhouden van 148 personen in Breda afgelopen koninginnedag.

De demonstratie die georgniseerd werd door verschillende maatschappelijke groeperingen en politieke organisaties, trok door de binnenstad en langs het hoofdbureau van politie aan de Grote Berg. Daar werd een petitie met eisen voorgelezen, die in grote lijnen neerkwamen op volledige vrijheid van meningsuiting, ook binnen het politieapparaat, en handhaving van het bestaande demonstratierecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.