+ Meer informatie

EEN WIJS BELEID

2 minuten leestijd

Waar voor gevreesd werd is ook gebeurd. De lancering van hetgeen een sprekend bewijs moest zijn van de suprematie van Amerikaanse technologie ging fout. De lancering moest voorlopig worden uitgesteld. Koortsachtig wordt er nu gewerkt aan een oplossing, want het is duidelijk dat de belangen om het project te doen slagen een niet-lancering niet gedogen.

Ondertussen gaat het gewone leven voort. Opnieuw wordt er gif in ons drinkwater gevonden en poogt Van Agt om de opkomende storm over de minimumlonen te bezweren. Gemakkelijk zouden we nog enige brandende onderwerpen aan dit rijtje kunnen toevoegen. Daarvoor behoeven we geen enkel kunststuk uit te halen.

De hoeveelheid van onderwerpen en zaken, die over ons heen komen, maken duidelijk hoe ingewikkeld en gecompliceerd we onze samenleving hebben gemaakt. Daardoor dreigen we het gezicht op de werkelijke gang die we door de geschiedenis maken te verliezen.

We krijgen er ook bijna geen tijd meer voor. We worden voortgedreven, - of doen we dat misschien zelf wel? - van de vroege morgen tot de late avond. Wie lukt het nog om tijd voor zichzelf te nemen en om „zijn weg te overdenken"?

De nu mislukte lancering maakt duidelijk wat we bedoelen. De technologie dwingt ons om door te werken en de volgende poging zondagmiddag te doen plaatsvinden. Een ontwikkeling waarin naar het schijnt geen weg terug meer is.

God wist in Zijn wijs beleid, dat we ons zo zouden ontwikkelen. Vandaar dat Hij Zijn gehele schepping al van oudsher deed weten, dat we de regelmaat van ons werken zouden onderbreken met 'een dag, waarop we zullen rusten, zoals Hij dat eens deed. Dat betekent niet een dag van niets doen en luieren.

Maar dat betekent dat we evenals Hij dat deed ons zullen verheugen in Zijn werk. Dat is voor ons een moeilijke opgave geworden, We kijken liever met verheuging naar wat we zelf hebben gedaan. Zo is het echter in Gods Koninkrijk niet.

Want de inwoners van dat koninkrijk verheugen zich op die dag omdat een Ander wat gedaan heeft. Hij brak de banden waarmede de Satan hen had gebonden. Hij herstelde het recht dat zij hadden geschonden. Wat een wonder dat God morgen een dag geeft, waarop we ons daarin zullen verheugen. Dan speelt de uitgestelde lancering nog maar een uiterst ondergeschikte rol.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.