+ Meer informatie

Agenda

2 minuten leestijd

Amsterdam — "Oog in oog" is de titel van een tentoonstelling die van 13 december tot 22 februari in het Rembrandthuis in Amsterdam wordt gehouden. Getoond worden portretetsen van Rembrandt en zijn modellen. Amsterdam — Ruim zeventig kunsthandelaren en antiquairs in het Amsterdamse Spiegelkwartier houden van 17 tot 21 december voor het vijfde achtereenvolgende jaar "Open Huis". Het thema is: "Bloemen in de kunst, kunst in bloemen". De deelnemende zaken, herkenbaar aan een roodzwarte wimpel, ontvangen hun gasten met eenn hapje en een drankje. Na de officiële opening door wethouder Luimstra, staande de deuren op 17 december open van 17tot21uur. Op 18 en 19 december vanaf 11 uur en op zaterdag 20 december van 11 tot 18 uur. Ede — Van 18 december tot 18 januari 1987 is in het cultureel centrum De Reehorst de tentoonstelling "30 jaar Topografische Atlas Ede" te zien. Met de Topografisch Atlas wordt een onderdeel aangeduid binnen de collectie kunstwerken van de gemeente Ede waarvoor aan Edese kunstenaars opdrachten zijn verleend. Steeds met als onderwerp (reeds verdwenen) plekjes binnen de gemeente, oude ambachten en folkloristische gebruiken. De Topografische Atlas telt 79 schilderijen die wel eens in gedeeltes, maar nog nooit als geheel zijn getoond. Openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 17 uur. 4 tot Haarlem — In het Frans Hafsmuseum in Haarlem is van 15 december tot 25 januari een tentoonstelling samengesteld uit het bezit van het Rijksarchief van de provincie Noord-Holland. De tentoonstelling laat 56 tekeningen en aquarellen zien met Noordhollandse stad- en dorpgezichten uit de 17e en 18e eeuw. Het Frans Halsmuseum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11-1 7 uur. Tilburg — Op zaterdag 13 december is er in de Evenementenhal aan de Enschotsestraat 238 een brandweershow. Er zijn zestien brandweerauto's uit de periode 1900 tot 1960 te zien, waaronder de eerste op luchtbanden. Verder is er blusmateriaal aanwezig en ook motor- en kruiwagenspuiten. Geopend van 10 tot 18 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.