+ Meer informatie

Industrie verwacht meer te investeren

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers in de industrie verwachten volgend jaar 5 procent meer te investeren dan in 2011.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral ondernemers in de raffinaderijen en de chemie zijn positief over de investeringen. Zij verwachten een toename van 17 procent. In de voedings- en genotmiddelenindustrie en de papier- en de grafische industrie is de stemming ook positief. Zij verwachten voor volgend jaar een vergelijkbare investeringsgroei als voor 2011.

Producenten in de metaalelektro-industrie zijn juist negatief gestemd. Zij denken volgend jaar 9 procent minder te investeren. Dit jaar verwachten zij een toename van de investeringen met 32 procent ten opzichte van 2010. De ondernemers in de industrie handhaven wel hun hoge verwachtingen voor dit jaar. Zij verwachten 26 procent meer te investeren dan in 2010.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.