+ Meer informatie

Landelijk

1 minuut leestijd

Het Smildeger gemeentebestuur is van mening, dat problemen met en rond de Molukkers slechts landelijk benaderd en opgelost kunnen worden. „Dat is geen taak van de gemeente Smilde, wij kunnen dat ook niet aan". Smilde heeft heel wat te „stellen" met de zo moeilijk toegankelijke Molukse bevolkingsgroep. Daar komt nu bij, dat ook de Nederlandse gemeenschap in Bovensmilde sinds de gijzelingen en de treinkaping bij De Punt meer dan „normale" gemeentelijke aandacht vraagt.

Die aandacht ligt dan vooral op het terrein van de geestelijke nazorg voor de gegijzelde kinderen 'en hun ouders. Deze hebben zich weliswaar in de afgelopen periode meerdere keren lovend uitgelaten over hun opvang door gemeente, provincie, rijk en andere instellingen, maar toch overleggen de gemeente Smilde en onder andere het ministerie van CRM nog over de wenselijkheid van verdere nazorg. Vrijdag hadden vertegenwoordigers van de gemeente en het ministerie daarover een eerste oriënterend gesprek met psychiaters en maatschappelijk werkers uit de omgeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.