+ Meer informatie

Ds. N. Brandsma 60 jaar predikant

1 minuut leestijd

ERMELO - Ds. N. Brandsma, christelijk gereformeerd emeritus predikant te Ernielo. hoopt morgen te herdenken dat hij 60 jaar geleden inhet ambt bevestigd werd.

Ds. Brandsma werd 4 februari 1909 te Schaarsbergen bij Arnhem geboren. Hij bezocht daar de ulo en het gereformeerd gymnasium. Later studeerde hij aan de Theologische Hogeschool van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn.

Op 9 november 1930 werd kand. Brandsma bevestigd in Bunschoten door ds. J. Reesink met de tekst uit Matthéüs 13:52 en 53. De tekst van de intreepreek was Psalm 32:8. Vervolgens diende hij Wildervank (1936), Harderwijk (1940), Rijnsburg (1945), Sneek (1954), Nieuw-Amsterdam (1959) en Sliedrecht-Eben Haëzerkerk (1963). Van 25 oktober 1967 tot aan zijn emeritaat, op 14 november 1971, was hij predikant in Ermelo. Ds. Brandsma was enige malen afgevaardigd naar de generale synode en had zitting in verschillende deputaatschappen. Hij werkte mee aan de oprichting van de Bond van christelijke gereformeerde zangverenigingen en maakte deel uit van het hoofdbestuur van de Bond van christelijke gereformeerde zondagsscholen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.