+ Meer informatie

Fraudeur start financiële actie om gedupeerden te betalen

1 minuut leestijd

DENVER (RNS) — De voorganger van een evangelische gemeente in de Amerikaanse stad Denver, die beschuldigd is van fraude met giften, is een nieuwe geldwervingsactie begonnen. Hij hoopt zo de gedupeerden hun geld terug te kunnen geven.

In 1976 werd Charies Blair, al veertig jaar voorganger, veroordeeld wegens het misbruik van giften voor eigen doeleinden. Toen hij daarna zijn schulden, in totaal 1.8 miljoen dollar, af wilde betalen, ging hij failliet.

In 1986 begon hij een nieuwe campagne om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Van het geld dat hij toen kreeg, zou hij 600.000 dollar verduisterd hebben. Blair geeft de moed niet op en is een nieuwe, derde geldwervingscampagne begonnen om de gevers schadeloos te stellen.

De voorganger en een gemeentelid, de voorzitter van de stichting die het fonds beheerde, moeten in maart voorkomen op beschuldiging van verduistering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.