+ Meer informatie

Twee ton voor de zending

Zeeuwen halen 10 procent van inkomsten ZGG binnen

2 minuten leestijd

GOES - De Zending van de Gereformeerde Gemeenten (ZGG) haalde zaterdagmiddag op de veertigste Zeeuwse Zendingsdag bijna 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten binnen. Een groot aantal basisschoolkinderen uit Yerseke overhandigde in de Sionkerk van de gereformeerde gemeente in Goes een bedrag van ruim 200.000 euro aan de voorzitter van het deputaatschap voor de zending, ds. J. J. van Eckeveld uit Zeist.

Het bedrag was verzameld met een jaar oud papier ophalen in de hele provincie. Een van de schoolkinderen kwam daarop terug in een gedichtje, waarin hij memoreerde dat het werk van de zending en daarmee Gods kerk wordt gesteund dankzij het feit dat "krant na krant in de afvalbak verdwijnt."

Ds. Van Eckeveld toonde zich verguld met de opbrengst, die bestemd is voor het zendingswerk in Albanië. Toch viel de opbrengst ruim 25.000 euro lager uit dan in 2001. "De steun uit Zeeland is haast onmisbaar voor ons werk", zei de voorzitter van het zendingsdeputaatschap. "In al die veertig jaar heeft de oud-papieractie bijna 3 miljoen euro opgebracht."

Namens het zendingsteam in Albanië bracht de voorzitter een hartelijke groet over aan de "Zeeuwse zendingsvrienden". Ook maakte hij het doel van de nieuwe actie bekend: de oud-papierophalers gaan komend jaar aan de slag voor het zendingsterrein in Nigeria.

In een korte meditatie stond ds. Van Eckeveld stil bij Psalm 67, waarin staat dat alle volken God zullen loven. "Dat is zeker. De volken zúllen U loven", zei de voorzitter. "Koning Jezus leeft, Hij staat er Zelf voor in. En daarom kunnen we zeggen dat het goed gaat met het zendingswerk, al is het door strijd en beproeving."

Die beproeving bleek ook uit het feit dat de ZGG er tot op heden niet in geslaagd is iemand te vinden voor haar zendingswerk in Guinee. "Veel vacatures zijn vervuld. Maar met name voor Guinee staan er nog functies open", zei ds. Van Eckeveld. Ook dr. R. de Blois, medewerker van het zendingsbureau, ging hierop in. "In Guinee bemerken we vele openingen voor gesprekken met de bevolking, al worden christenen er maar weinig getolereerd. Nu is er nog een open deur, maar we weten niet hoe lang dat nog duurt."

Gertrude de Regt, Zeeuwse van geboorte en tegenwoordig werkzaam bij de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten, vertelde 's middags een kinderverhaal. Tijdens het avondprogramma spraken de plaatselijke predikant ds. G. J. N. Moens, ds. G. Clements uit Gouda en H. P. A. Poortvliet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.