+ Meer informatie

Schemerlamp

2 minuten leestijd

Onze schemerlamp van echte varkensblaas is gescheurd. Kan ik hem zelf repareren? En hoe is verder het onderhoud? . Antwoord - Wanneer de stukjes bij de scheur niet te ver uiteengebogen en verdroogd zijn, kunt u proberen er een stukje helder plastic op te plakken. U kunt dit vastlijmen, maar u kunt ook met een heet strijkijzer proberen het plastic te doen smelten. U moet echter wèl voorkomen dat het strijkijzer in aanraking komt met het plastic anders is het middel erger dan de kwaal. Er moet dus een laagje papier tussen. En dan moet u dit plastic liefst aan beide zijden aanbrengen. De breukranden bij de scheur blijven vaak zichtbaar, maar u kunt de schemerlahip zó neerzetten, dat het segment met de reparatie van u afgekeerd is. Het inzetten van een stukje nieuwe varkensblaas is iets voor de vakman. Door het aan de kanten te lijmen en de rijgdraad er doorheen te halen kan hij de reparatie zo goed als onzichtbaar maken. Wat het onderhoud betreft lopen de meningen uiteen. De een zegt: nooit iets aan doen, hoogstens met een pluim het stof afvegen. De ander wrijft de kap voorzichtig in met witte vaseline. Het nadeel is, dat daar gemakkelijk stof en pluisjes vast gaan zitten. In extreem , droge kamers is het inwrijven echter wel nodig omdat daar de varkensblazen gauw kunnen barsten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.