+ Meer informatie

Proces-Sutcliffe vandaag begonnen

1 minuut leestijd

LONDEN — In de „Old Bailey" in Londen, toneel van grote dramatische processen in het verleden, is vandaag het proces tegen Peter Sutcliffe, de man die ervan wordt beschuldigd dat hij in een periode van vijf jaar in het gehele noorden van Engeland 13 vrouwen om het leven heeft gebracht, begonnen.

Aan het proces is een onderzoek voorafgegaan dat in 1975 begon en dat 4 miljoen pond sterling heeft gekost. Daarmee was het het langdurigste en kostbaarste onderzoek uit de Britse politiegeschiedenis. Aanvankelijk zou het proces tegen de „Yorkshire Ripper" plaatshebben in Leeds, maar het is op verzoek van de verdediging en openbaar ministerie naar Londen verplaatst vanwege de wat zij noemden „bijzondere omstandigheden" van de zaak.

De 78 jaar oude Old Bailey iil de schaduw van de Sint-Paulskathedraal zal gedurende het proces extra sterk bewaakt worden. Op de openbare tribune zullen maar 50 gewone burgers per zitting worden toegelaten en de grootste ruimte zal worden voorbehouden aan advocaten', recbtbankfunctionarissen en verslaggevers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.