+ Meer informatie

Jongste sluipmoordenaar schoot enkele keren

2 minuten leestijd

FAIRFAX (AP) - John Lee Malvo, de 17-jarige die samen met John Allen Muhammad is aangehouden als verdachte van de sluipschuttermoorden in de VS, heeft de politie verteld dat hij in enkele gevallen degene is geweest die de trekker overhaalde.

Dat heeft de Washington Post bericht in een artikel voor de zondageditie dat op de website van de krant werd gepubliceerd. Malvo zei dat hij op 14 oktober FBI-analist Linda Franklin heeft doodgeschoten.

Malvo, die al is aangeklaagd wegens moord, werd zeven uur lang ondervraagd na te zijn overgebracht naar Fairfax in Virginia, waar hij voor het gerecht zal worden gebracht.

Malvo en de 41-jarige Muhammad zijn ervan beschuldigd samen negentien mensen te hebben neergeschoten, van wie er dertien om het leven kwamen. Zij worden verdacht van nog twee moorden. Volgens de Washington Post heeft Malvo de politie verteld dat hij en Muhammad de aanslagen goed voorbereidden en van tevoren de omgeving verkenden. Zij gingen te werk als soldaten, vertelde hij, met één man op de uitkijk en de ander aan het geweer. Zij onderhielden radiocontact. Als het verkeer of andere omstandigheden niet gunstig waren, schoten zij niet.

Volgens de bronnen van de Post was Malvo spraakzaam en schepte hij zelfs op tijdens de ondervraging. Over Muhammad wilde hij echter niet praten, hij weigerde zelfs diens naam te noemen, maar sprak van "wij", aldus de krant.

Muhammad, die in Prince William County in Virginia wordt vastgehouden, werkte in het geheel niet mee bij een poging van de politie ook hem te verhoren. Hij bleef urenlang zwijgen en weigerde zijn naam te noemen tegenover de notulist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.