+ Meer informatie

Dollar bijna gelijk

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/KRF) - De dollarhandelaren in Europa wachtten vanmorgen met spanning op de afloop van de vergadering van de Duitse centrale bank. Er werd nauwelijks gehandeld en in de dollarkoers trad weinig tot geen verandering op. Om 10.00 uur stond de Amerikaanse munteenheid op ƒ 1,8680 na een slotkoers van ƒ 1,8690 gisteren.

Er wordt, in tegenstelling tot eerder deze week, steeds meer aan getwijfeld of de Bundesbank de rente zal verlagen. Er wordt in ieder geval na afloop van het tweewekelijkse beraad geen persconferentie gehouden en dat duidt er doorgaans op dat de rente niet wordt veranderd.

Het pond sterling begon iets lager. Om 10.00 werd voor de Britse munteenheid een koers opgegeven van ƒ 2,7075 tegenover een slotkoers van ƒ 2,7100 gisteren. Het pond staat niettemin behoorlijk stevig in zijn schoenen. Dat komt doordat een verdere verlaging van de rente in Groot-Brittannië onwaarschijnlijk wordt geacht. Gisteren wees de Britse minister van financiën, Norman Lamont, op het nog altijd aanwezige gevaar van inflatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.