+ Meer informatie

Vooraankondiging voor de landelijke ambtsdragersconferentie

2 minuten leestijd

Deze conferentie zal Deo Volente gehouden worden op zaterdag 12 maart in de Kandelaarkerk in Nijkerk. De conferentie begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en zal duren tot 15.00 uur.

Het onderwerp is:

De onopgeefbaarheid van het huisbezoek.

De inleider is:

dr. J.W. van Pelt, predikant in Oud-Beijerland.

In zijn referaat zal dr. Van Pelt ingaan op hoe mooi en goed het huisbezoek aan gemeenteleden is, maar ook hoe moeilijk het soms ook is. En dat laatste geldt des te meer voor jonge, beginnende ambtsdragers.

Het gesprek op het huisbezoek is de laatste decennia nogal veranderd. Individualisme en mondigheid zijn ook aan de kerk niet voorbij gegaan. Dat heeft gevolgen voor het gesprek op het huisbezoek.

In zijn referaat zal dr. Van Pelt verder ingaan op waar het huisbezoek in de kern over gaat en wat daarvan bijbels gezien de betekenis is. Maar ook hoe we kunnen komen tot die kern in het gesprek. Niet alles kan aan de orde komen in een huisbezoek, dus is het van belang het gesprek te richten op wat belangrijk is. Een degelijke voorbereiding door de ambtsdrager op het wel en wee van het te bezoeken gezin of gemeentelid is daarvoor onvermijdelijk en noodzakelijk.

Al met al een actueel en leerzaam onderwerp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.