+ Meer informatie

Ermelo geeft niet aan vormingswerk

Aanvraag Harderwijkse instelling

2 minuten leestijd

ERMELO — Ermelo zal geen subsidie geven aan vormingswerk jongeren-volwassenen „De Kuil" te Harderwijk. Het voorstel werd met twee tegenstemmers (PvdA en Ermelo 2000) door de gemeenteraad aanvaard.

„De Kuil" is een instelling die jonge volwassen mensen wil helpen weerbaar te zijn in de maatschappij en ze inzicht wil geven in de grote, ongelijkheid in verdeling van kennis, inkomen en macht. Zij diende bij de gemeente Ermelo een.verzoek in om subsidie omdat Harderwijk geen subsidie meer wil verlenen voor hen die van' de buiten de plaats aan het vormingswerk deelnemen.

Het college stelde de raad voor hier niet op in te gaan. Het achtte subsidie in strijd met de doelstelling om plaatselijke instellingen die wellicht op een andere wijze meer inspelen op de plaatselijke behoefte van jonge volwassenen financieel bij te staan.

De vertegenwoordiger van de eenmansfractie PvdA, de heer Strijbos, kon zich in het voorstel beslist niet vinden. 'Hij vond dat de minderheidsgroepen in Ermelo zoals hij dit al bij de algemene beschouwingen had opgemerkt in het welzijnswerk achter worden gesteld. Zelf kan de gemeente niet voorzien bijvoorbeeld in het geven van Engels en van Nederlandse taal aan buitenlandse werknemers.

De heer Oosterhuis (Ermelo 2000) betreurt het dat er nog steeds geen welzijnsbeleid is.-Het geven van subsidies vindt hij een goede zaak. „De halsstarrige houding van het college doet voorkomen of dat wij vaste stelregels hebben", zo zei hij. Hij vond het onjuist om te zeggen „dat kunnen wij zelf wel".

De heer Ego (CDA) vraagt of de mogelijkheid aanwezig is om de buitenlandse werknemers in de gelegenheid te stellen om de Nederlandse taal te leren.

Wethouder Peters verdedigde het voorstel van het college dat het beslist niet nodig is om onze jonge mensen naar Harderwijk te sturen. Gelukkig beschikt Ermelo over een kader van vrijwillige medewerkers waardoor in een grote behoefte wordt voorzien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.