+ Meer informatie

Zestien doden door tornado's in VS

3 minuten leestijd

CLARKSVILLE (AP) - Zware stormen die op sommige plaatsen gepaard gingen met wervelwinden hebben gisteren in de Amerikaanse staten Alabama, Tennessee en Ohio ten minste zestien mensen het leven gekost, aldus de autoriteiten. Tientallen mensen raakten gewond. De politie verwachtte meer slachtoffers aan te zullen treffen in huizen en gebouwen die dusdanig beschadigd zijn geraakt dat zij er nog niet naar binnen kon.

Meer gevallen van dysenterie in Rusland

MOSKOU (AP) - Het aantal gevallen van dysenterie in het zuiden van Rusland is gisteren gestegen tot 1492. Onder de zieken bevinden zich 1114 kinderen onder de 15 jaar, heeft het ministerie voor Noodsituaties in Moskou bekendgemaakt. De uitbarsting in de omgeving van Krasnodar is waarschijnlijk veroorzaakt door besmette zuivelproducten die afkomstig zijn uit een fabriek in de stad Kropotkin, zo'n 1200 kilometer ten zuiden van Moskou.

Vliegtuig stort neer bij Turkse luchthaven

ANTALYA (AP) - Een klein Russisch vliegtuig met negentien passagiers en acht bemanningsleden aan boord is zaterdag tijdens de landing neergestort bij Antalya, een Turkse badplaats aan de Middellandse Zee. Alle inzittenden hebben het ongeluk overleefd. Zeven raakten slechts lichtgewond, de andere twintig zijn naar ziekenhuizen gebracht. Volgens de gouverneur van Antalya is niemand in levensgevaar.

Vluchtelingen Sangatte opgevangen in kerk

CALAIS (AP) - De burgemeester van Calais heeft een beroep gedaan op de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Nicolas Sarkozy, om met een oplossing te komen voor vluchtelingen die niet meer terechtkunnen in het vorige week gesloten opvangcentrum van het Rode Kruis bij Sangatte. Enkele tientallen vluchtelingen hebben tijdelijk hun toevlucht gezocht in een kerk in Calais, maar die situatie is volgens burgemeester Jacky Henin niet houdbaar.

Rechter in VS met verlof na roken joint

TRAVERSE CITY (AP) - Een rechter in de Amerikaanse staat Michigan is deze week voor onbepaalde tijd met verlof gegaan, na te zijn betrapt toen hij bij een concert van de popgroep Rolling Stones marihuana rookte. "Ik heb d e wet overtreden door tijdens een rockconcert twee haaltjes van een sticky te nemen", zei de rechter, Thomas Gilbert, in een verklaring. "Ik heb grote spijt van deze inschattingsfout." De rechter werd erbij gelapt door een vrouw, die hem een haal van een joint zag nemen die aan hem werd doorgegeven.

Belgische koning breekt enkel

BRUSSEL (ANP) - De Belgische koning Albert heeft vrijdag bij een motorongeluk een van zijn enkels gebroken, zo heeft het Paleis van Laken gisteren bekendgemaakt. Het ongeval vond plaats in Zuid-Frankrijk, in de buurt van een buitenverblijf van de vorst. Door de enkelbreuk kon de koning vandaag de herdenkingsplechtigheid van de Eerste Wereldoorlog niet bijwonen. Zijn dochter prinses Astrid verving hem. Vorig weekend brak de Belgische premier Verhofstadt nog zijn arm na een aanrijding op zijn racefiets.

Bosbranden rond Sydney

SYDNEY (AP) - In het oosten van Australië zijn de afgelopen dagen ongeveer honderd bosbranden uitgebroken. Hoge temperaturen en harde winden hebben de vuren aangewakkerd. Zo'n 3000 brandweerlieden zijn bezig de branden te blussen. De lokale korpsen in New South Wales krijgen assistentie uit heel Australië. Volgens de brandweer zijn ongeveer 45 van de branden niet op korte termijn onder controle te krijgen.

Museum Dresden open na overstroming

DRESDEN (DAP) - Het museum de Galerie van Oude Meesters in Dresden heeft zaterdag weer zijn deuren geopend voor het publiek. De instelling raakte drie maanden geleden tijdens de overstroming van de rivier de Elbe zwaar beschadigd. Medewerkers konden tijdens de overstroming in augustus op het laatste moment de kostbaarste schilderijen van 17e-eeuwse schilders in veiligheid brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.