+ Meer informatie

Tank springt: liters benzine op straat

Nieuwleusen hield even adem in

1 minuut leestijd

NIEUWLEUSEN -- De bevolking van het Overijsselse Nieuwleusen heeft dinsdag enkele angstige momenten doorgemaakt toen enkele honderden liters benzine door de hoofdstraat van het plaatsje, de Backxlaan, stroomden.

Een tankwagen was daar benzine aan het lossen in een ondergrondse benzinetank van een handelsbedrijf. Waarschijnlijk is er teveel benzine in de tank gepompt waardoor die is gebarsten.

pe benzine werd door het wegdek omhoog geperst waardoor de Backxlaan blank kwam te staan. Volgens brandweercommandant D. Schat had er maar iets hoeven te gebeuren of de gevolgen waren niet te overzien geweest.

De brandweer heeft een deel van de benzine opgepompt en de rest verdund met water het riool ingespoten. Dit zal uiteindelijk in de Vecht terechtkomen. Volgens brandweercommandant zal dit geen gevolgen hebben voor het milieu. De Overijsselse milieu-inspectie stelt een onderzoek in naar de gevolgen.

Ernst

Volgens de brandweercommandant is dit het zoveelste bewijs dat gemeenten ernst moeten maken met een serieuze inspectie van benzineverkooppunten. Benzinetanks die de laatste vijf jaar zijn geplaatst, hebben een degelijke keuring ondergaan. Tanks die voor die tijd de bodem zijn ingegaan zijn echter niet gekeurd. De gesprongen tank in Nieuwleusen ligt er al twintig jaar en is nooit getest. Na een paar uur was het gevaar in Nieuwleusen geweken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.