+ Meer informatie

Ontslag PTT'er is „eigen schuld"

2 minuten leestijd

GRONINGEN - Het is de schuld van postsorteerder J. A. dat hij na een dienstverband van twaalf jaar zijn baan bij de PTT heeft verloren. Hij werd na de ontruiming van een kraakpand in Groningen tot twee maanden cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de ongeregeldheden op die dag en heeft daardoor zijn arbeidsplicht jegens de PTT door eigen toedoen verzuimd.

Dat betoogde advocaat G. Houtzagers gisteren namens de PTT tijdens een zitting van de kantonrechter die de ontslagprocedure van de postsorteerder behandelde. Hij bestreed dat de man de laan is uitgestuurd vanwege zijn politieke opvattingen.

Een passage uit het verzoekschrift van de PTT waarin daar wel naar werd verwezen, trok hij tijdens de zitting in, om te voorkomen dat bij het publiek het beeld ontstaat dat krakers 's nachts hun privé-post zitten te lezen. Hij wees er wel op dat de man in 1988 een halfjaar in voorarrest heeft gezeten in de BRD wegens het bezit van RAF-literatuur.

De advocaat van de postsorteerder, F. 't Hooft, betoogde dat het nog niet duidelijk is of haar cliënt vrijwillig werk verzuimd heeft, omdat het nog lang niet vaststaat dat hem ook in hoger beroep een gevangenisstraf zal worden opgelegd; mogelijk wordt hij zelfs vrijgesproken. Zij overhandigde de rechter verder een handtekeningenlijst van collega's op de afdeling waar de man werkt waaruit blijkt dat het merendeeel A. steun toezegt.

Volgens 'T Hooft probeert de PTT wel degelijk via een achterdeur een beroepsverbod binnen te halen. Als de kantonrechter de PTT haar zin geeft, zal zij voor haar cliënt een schadevergoeding van 10.000 gulden vorderen. Uitspraak over enkele weken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.