+ Meer informatie

Tankstations boos over stop alcoholverkoop

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De brancheorganisatie van tankstations is boos over het voornemen van staatssecretaris Simons van volksgezondheid om de verkoop van alcoholhoudende dranken aan de pompen te verbieden.

De onafhankelijke belangenorganisatie stichting BETA noemt bij monde van secretaris mr. E. Schuitema het voornemen een kwestie van „onbehoorlijk bestuur". De verkoop van alcoholhoudende dranken maakt een wezenlijk deel van de omzet van de tankstations uit. Die drank is niet bedoeld voor consumptie in de auto, „maar wordt meegenomen voor thuis of voor gebruik bij recreatieve doeleinden". Schuitema zegt zich af te vragen waarom er nu weer apart een regeling voor benzinestations moet komen. „Het oogmerk van concurrentie-overweging zoals de staatssecretaris dat noemt, acht ik onjuist. De Winkelsluitingswet regelt de verkoop na zessen en op zondag immers al".

Volgens BETA is de betreffende wijziging van de Alcoholwet te omschrijven als „puur hobbyisme". Automobilisten kunnen volgens de stichting overal alcoholhoudende dranken krijgen. Een eenzijdig verbod voor de tankstations betekent opnieuw omzetderving voor deze noodhjdende branche. „Laat meneer Simons maar eens met betrouwbare. cijfers komen die daadwerkelijk aantonen dat er een relatie is te leggen tussen de verkoop van bier via tankstations en ongelukken", aldus Schuitema.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.